Program 2023
Program
Kl. 11:45-12:45
Fem lette og kolde anretninger med brød, smør, øl eller vand.
13:00-14:00
Kaffe, the og kage serveres fra buffet uden for auditoriet. I anledning af World Milk Day vil der også være en mælkebar med diverse smagsprøver på den hvide drik.
14:00-16:00
De tre første indlæg handler om mejeribrugets klimaaftryk. Hvor kommer drivhusgasserne fra og hvad kan mejerierne gøre for at sænke aftrykket? |
![]() |
Adm. direktør |
![]() |
Senior Sustainability Manager Jan Dalsgaard Johannesen, Arla Foods amba, giver et indblik i, hvor meget de enkelte led i produktionen af mejeriprodukter fylder i forhold til udledning af drivhusgasser, og hvad der kan gøres ved det. |
![]() |
Professor Mette Olaf Nielsen, Institut for Husdyr og Veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet, giver en status for forskningen i klimatiltag, der kan gøre klimaaftrykket fra den rå mælk mindre. Det er nemlig hos køerne, vi finder den største del af et mejeriprodukts klimaaftryk. |
![]() |
Begivenhederne i auditoriet rundes af med indslag under overskriften En personlig vinkel på mejeribranchen. Det handler om Poul J. Pedersen, som senere i år træder tilbage fra posten som adm. direktør for Thise Mejeri. I den anledning vil presserådgiver og skuespiller Anne-Sofie Espersen interviewe ham på scenen om et langt og spændende liv i mejeribruget. Det kommer til at handle om økologi, innovation, forbrugere og meget andet – og bliver helt sikkert en både munter og tankevækkende oplevelse. | ![]() |
16:00-18:00
Netværk med ostebord med brød, kiks, smør og andet tilbehør. Dertil endnu en markering af World Milk Day