Mejeribrugets Dag 2023

Program 2023

Program

Kl. 11:45-12:45

Fem lette og kolde anretninger med brød, smør, øl eller vand.

13:00-14:00

Kaffe, the og kage serveres fra buffet uden for auditoriet. I anledning af World Milk Day vil der også være en mælkebar med diverse smagsprøver på den hvide drik.

14:00-16:00

 

De tre første indlæg handler om mejeribrugets klimaaftryk. Hvor kommer drivhusgasserne fra og hvad kan mejerierne gøre for at sænke aftrykket?
Adm. direktør Henrik Damholt Jørgensen, Mejeriforeningen, giver en kort update på hvad Mejeriforeningen og mejeribruget gør på området.
Senior Sustainability Manager Jan Dalsgaard Johannesen, Arla Foods amba, giver et indblik i, hvor meget de enkelte led i produktionen af mejeriprodukter fylder i forhold til udledning af drivhusgasser, og hvad der kan gøres ved det.
Professor Mette Olaf Nielsen, Institut for Husdyr og Veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet, giver en status for forskningen i klimatiltag, der kan gøre klimaaftrykket fra den rå mælk mindre. Det er nemlig hos køerne, vi finder den største del af et mejeriprodukts klimaaftryk.

 

 

 

Begivenhederne i auditoriet rundes af med indslag under overskriften En personlig vinkel på mejeribranchen. Det handler om Poul J. Pedersen, som senere i år træder tilbage fra posten som adm. direktør for Thise Mejeri. I den anledning vil presserådgiver og skuespiller Anne-Sofie Espersen interviewe ham på scenen om et langt og spændende liv i mejeribruget. Det kommer til at handle om økologi, innovation, forbrugere og meget andet – og bliver helt sikkert en både munter og tankevækkende oplevelse.

 

16:00-18:00

Netværk med ostebord med brød, kiks, smør og andet tilbehør. Dertil endnu en markering af World Milk Day